2017. június 21., szerda

Levendulás hangulatban

Sziasztok!

Hamarosan levendulaillatban alkotunk majd a kedves látogatókkal levendulabuzogányt a Sugovica Foltkör tagjaival a Vodicai Levendula Napon.


Ha varrnátok magatoknak kis levendulazsákokat otthon, akkor itt most megmutatom hogyan érdemes nagyobb darabszámot készíteni, mert hamar elkapkodják majd :)
A képen: kétféle anyagot választottam: 140 cm széles levendula mintás textilből 2 db 10 cm széles csíkot vágtam és a lilából 1 db 10 cm-es csíkot vágtam, majd ezeket a képen látható sorrendben talpszélesen összevarrtam és vasaltam. 
Jöhet a díszítés: az egyik oldalon, ahol a két szín találkozik, végigvarrok kockás szalagot....
 ....vagy csipkét. Én itt dupla mennyiséggel dolgoztam, így kétféle díszített csíkom lett.
 Egy csipkés sor, és egy kockás szalagos sor.
Felül a zsákok szájánál talpszélesen végig cikk-cakkolom a felső széleket - a cikk-cakk öltés nem túl sűrű és nem is túl ritka, a szél rögzítéséhez pont megfelelő. Próbadarabon varrás előtt érdemes kipróbálnod, melyik sűrűség tetszik neked.
Jöhet a darabolás: én az elkészült csíkjaimat 9 cm-es darabokra vágtam.
A csíkokat félbehajtom, majd mindkét oldalon végigvarrom őket, természetesen elején-végén erősítve.
Kifordítás után már készek is a zsákocskák a levendula virágzat betöltéséhez. én először tömőanyagot töltök a zsákba, majd 2 evőkanálnyi szárított levendulát, és lila masnival megkötöm a megtöltött zsákocskát. Tapasztalatból tudom, hogy az évek óta meglévő zsákocskáimat időnként megnyomkodva friss levendulafelhő várható a zsákocskák belsejéből :)


A 140 cm-es hosszból jó sok zsák lesz, de azt hiszem, hamar elkapkodják majd őket! :)

Tedd a szekrénybe, vagy csak dísznek a lakás különböző pontjaira, és öröm lesz ránézni bármikor....És még néhány késztermék:Remélem lesz alkotókedvetek bőven!!!
Szeretettel: ARita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése