2015. február 4., szerda

Ahogy én csinálom VII.

A pulcsirózsa születése

Sziasztok!

Már megszokhattátok, hogy nálam mindig van valami újrahasznosított dolog.

Hát nem hittem volna, de szinte rabjává váltam az újrahasznosításnak és ennek az új technikának, amit most megmutatok Nektek. Ha Ti is beleszerettek az itt megmutatott rózsákba, készítsétek bátran őket, de kérlek, jelöljetek meg engem forrásként.

Szóval először december elején tekertem a rózsákat, Erika barátnőm 40 éves szülinapjára 40 rózsát készítettem, íme:A következőképpen készíthetünk ilyen kis szépségeket:

Fogunk egy angóra jellegű pulóvert. Kimossuk, esetleg bolytalanítjuk, ha az szükséges. Majd visszájáról vasalás után daraboljuk - ujjakat, nyakat levágjuk, a megmaradt részeket is elvágjuk.
Cakkoló olló segítségével kb. 30cm hosszú és 2,5 cm széles csíkokat vágunk és a végeket ferdén elvágjuk.
Ha megfigyelitek a csíkok egyik fele sima ollóval van elvágva.


Azért tekertem így meg, mert majd így meg kell tekerni a csíkot, ahogy készítjük a rózsát. A szalaghímzésből már ismert tekerős módszerrel is ki lehet próbálni.A szükséges eszközök még: technokol, articsóka gombostű és szép nagyfejű gombostű.


Két egyenes tekerés után egy csepp ragasztóval rögzítem a rózsa közepét, majd még kettő
sima tekerést csinálok, azaz hengerformát -ez lesz a rózsám közepe:Majd tekerem körbe-körbe, és közben csavarom és igazítom a rózsát.


Mindjárt kész is.

A végét szintén ragasztóval rögzítem és még egy articsóka tűvel is.

Közepébe mehet a nagyfejű gombostű.

Az így elkészített rózsa cca. 3 cm-es lesz.


 Íme, én így is dekoráltam velük:

Kis kupacban egy ajtódíszemen.


Erre ajtódíszre fehér és púderszínű pulóverből készültek a rózsák, a hungarocell koszorú mérete 22 cm.Ezeket a piros és vajszínű rózsákat egy 8 cm-es hungarocellgömbre tűztem.


A rózsákat kitűzőre is varrhatjuk egy filcdarabra erősített biztostűvel a hátulján.Jó tekergetést és kísérletezést kívánok Nektek is!

2 megjegyzés:

  1. Pont 1 éve hogy a varrógépcentrummal Vicenzában voltam, ott is rengeteg ilyen virágos dísz volt. ilyen gömbös is, naná hogy még nem csináltam meg, bár vettem hozzá pöttyös filcet. Jó hogy most emlékeztettél hogy megcsináljam. nagyon sok táska volt ott, ilyen virágdísszel, a táska filc volt, és rajta a sok rózsa, meg levél, nagyon szép volt.

    VálaszTörlés
  2. Na, ha készíted, mégnézem szívesen én is! Alig várom! Én maradok a pulcsinál, gazdaságos anyag és jól nyúlik! :)

    VálaszTörlés