2014. július 15., kedd

Fali üzenőtábla

Sziasztok!

Végre elkészült a saját varrószobám üzenőtáblája.
A téma foltos alapokon nyugszik- ki gondolta volna tőlem.... :)
Körülbelül februárban éreztem, hogy kellene egy nagy üzenőtábla, melyre mindenfélét bökhetek, ami csak eszembe jut, és nem mellesleg, hogy szem előtt legyen egy-egy táskafül sablonja, bevasalós csík, jojóminták, és még "sokan mások".

Az alapmotívumot tekintve nehezen döntöttem el, mi is legyen. szerettem volna, ha tükrözi a foltos tevékenységemet, és hogy legyen színes, dinamikus, inspiráló, egyszóval ha ránézek, jól essen a szememnek. Egy régebbi patchwork újságban találtam takaróba varrva az alapmintát, mely lime zöld volt, a színeket én a szivárvány színsorából raktam össze. Mérete kapcsán nem mindegyik szín kerülhetett sorra, a pirostól indultam a narancson át a sárgán keresztül a zöldig, majd következett a kék és a lila, utoljára a rózsaszínt raktam fel, mely nem kifejezetten szivárványszín, de kellett a harsánysága.

 Az alap természetesen hungarocell, házszigeteléshez használatos halványsárga, apró pórusú. Ezt választottam, hogy jó tartása legyen és stabil legyen szikézés és tömködés közben. Ebből kiderült, hogy a foltberakás technikájával dolgoztam itt is.
Itt már felrajzolva, beszikézve és az alapszín berakása folyamatban van.
A csíkok és a mintás kis négyzet már a helyén.

A színeket egyenként válogattam össze, egy színen belül a sötét árnyalattól haladtam a világos felé.
A hátlapjának egyébként farostlemezt ragasztottam speciális barkácsragasztóval.
Páromnak szalag nélkül is tetszett, de a neonszínű szalag még jobban kiemelte az egészet, így nem maradhatott el. Íme a pirosból a sárgába.....
Mérete: 45x103 cm.
 ...majd a zöld felé egészen a rózsaszínig.
L alakban került a falra, a felső felét háromszögekkel díszítettem, a másik végét téglalapokkal.
Mérete: 103x60 cm.
Íme pár feltűzött dologgal. A falra fúrásban párom segített, aki nagyon precízen mérte ki a kis, süllyeszthető kampók helyét.


Bizony jó a falamra nézni....

 :)

2 megjegyzés: