2013. november 6., szerda

15 fok...

...és a "fázós" táskám története

Ez bizony már hűvös idő, a 15 fokot nem mértem, de a sablon, amit használtam, na az 15 fokos.

Ez egy Csoki-foltos sablon, amit a múlt héten próbálhattam ki.
Még októberben tartott nálunk Ági Baján egy Hullám-sablonos tanfolyamot, melyről szellemileg fáradtan, de sok új tapasztalattal és sablonnal tértem haza. Alig vártam, hogy néhányat kipróbáljak.
Az idő kevés, az ötlet sok, hát valahol el kell kezdeni...

Gondoltam, valami egyszerű, de érdekes sablonnal kísérletezem, ezért esett a választásom a 15 fokos sablonra. A munka nagyon gyors és egyszerű volt, megmutatom Nektek:

A képen látható ékek tehát 15 fokosak, mindenféle szövet jellegű anyagomból válogattam, színben a barnás-szürkés színekkel dolgoztam.
Miután a sablonnal és a körkésemmel könnyedén levagdostam ezeket az ékeket, 3 kupacba rendeztem őket, mindegyik kupacban 8-8 db van. Majd ezeket oszloponként összevarrtam.
A sorozatok végeire 1-1, egyik oldalán derékszögű darabot varrtam.
Így nézett ki egy sorozat.
Halványan talán látszik, hogy körben illanós filccel megjelöltem a derékszögeket, ennek mentém varrtam körbe az elkészült blokkot.
Nem is cifrázom tovább, az eleje 41,5 cm széles és 45 cm hosszú lett. Készítettem ugyanekkora hátlapot, közbélésnek tűnemezt használtam.
Majd összeállítottam a zsebes bélést is, mágneszárat raktam bele.
A sarkokat egy érdekes módszerrel varrtam meg. Vékonyabb színoldallal jobban mutat ez a megoldás, a tűnemez és a szövet vastagnak bizonyult ahhoz, hogy a sarkak szépen álljanak...
 A barna műbőr füleket bőrvarró tűvel varrtam a színoldalra.


Itt az első elkészült darabom ebből a "fázós" táskából.
- na persze nem ő fázik, épp csak a meleg hatású textilekre utalnék ezzel :)


4 megjegyzés: