2013. január 4., péntek

Az új kezdetek

Mi változott tavaly óta?
Éppen semmi, hálistennek megúsztuk a világvégét, már január van, ismét dolgos napok, gyerekek suliban, oviban, én pedig megint az alkotási lázban...többek között :)

Minden év végén,  a nagy karácsonyi hajsza után óriási rendet rakok a hobbiszobámban, minden fodor, szalag, csipkedarab, textil a helyére kerül - egy időre...... aztán előveszem rég nem látott foltvarrós újságjaimat és ismét átnézem őket. Ezt minden évváltáskor megteszem, mert új szemlélettel nézem a már százszor látott táskamodelleket, faliképeket, meglátok bennük valami újat, vagy új ötletet adnak saját modellhez.

Nos, ezt most már nem csak magam miatt teszem. Két kedves tanítványom, Janka a 11 évével és Dóri a 14 évével bizony sok új feladat elé állítanak időnként, és én próbálok megfelelni az elvárásoknak. Nagyon bízom benne, hogy Annám is előbb-utóbb megfertőződik a foltvarrással - a dolog már alakul, ha valamit neki kell készítenem, hát jön, és válogatja a textilek színét, mintáját,  neki is vannak már ötletei.

Szóval alakul az év eleje, most Jankával alkottunk szépséges párnát.
Az ötletet ő hozta, egy lakberendezéssel foglalkozó üzlet szórólapján. Az eredeti párnát is megnézték édesanyjával alaposan, mely a textil silány minőségével és nyomott mintájával sajnos elkeserítő benyomást keltett élőben.
Így egy 2-2 cm-es kép alapján Janka megrajzolta a méretes bagolymotívumot, megbeszéltünk a színeket, majd egy szombat délután el is készült az applikált párna.

És ilyen lett, miután felhúztuk a párnára:
A bagoly fekete alapra került és nagyon vidám a tekintete :)

A színek is igencsak vidámak, remélem nektek is tetszik!

7 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos lett! Életvidámak a színek. Nagyon szépen rajzol a lányod.
  Én baglyas faliképet varrtam már régebben Dani unokámnak. Ha esetleg érdekel a "babatakarók, faliképek" címkék alatt látható...)))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Zsimama, mindenképp megnézem, köszönöm az ötletet!

   Törlés
 2. A rendrakás nálam is meg volt,én rendeltem egy pár könyvet karácsony előtt,sok benne a technikai leírást azt tanulmányozom.Ha hiszed,ha nem,most egy faliképet készítek KÉZZEL!!!Egész jól haladok,ha kész megmutatom...
  Kívánok neked sok érdekes feladatott az új évben,jó munkát :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó munkát Rózsa, biztos szép lesz! :)

   Törlés
 3. Nagyon bátor vagy, ennek a korosztálynak mindig vannak ötletei! Áldott új évet kívánok Nektek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Orsi, Neked is, jó lenne többet beszélgetni, mint "tavaly"!! :)

   Törlés
 4. Nagyon jó lett! Ügyesek vagytok!

  VálaszTörlés