2018. március 1., csütörtök

A bőröndöm története...

Sziasztok!

Édesanyám bőröndjének történetét osztom meg Veletek és felújítását mutatom meg most nektek képekben.

Ezt a bőröndöt édesanyám 13 éves korában kapta az édesapjától, majd hosszú használat után felkerült a padlásra, és még ki tudja hol nem volt, mikor anyukám nekem adta néhány éve. Így nálam is "helyezkedett" a padláson egy kicsit, majd a varróműhelyembe került tavaly.

Onnantól kezdve kerestem a bőrönd felújítás lehetőségét, találtam is a facebookon egy profi hölgyet egy másik városban, aki felújít öreg bőröndöket, kértem a segítségét, de válaszra sem méltatott.
Volt még néhány eredménytelen próbálkozásom, nem tudom, a nem segítés miből fakadhat... foltvarróként nagyon sokat segítjük egymást tanácsokkal, mintákkal, annak ellenére, hogy foltvarrással foglalkozom én is, nem mindent "adok" csak pénzért, no mindegy is, nem vagyunk egyformák...

De biztosan nincsenek véletlenek, ugyanis ezek után, a nyári szünetben Anna lányom részt vett  Fülöp Szilvinél egy jobb agyféltekés rajtanfolyamon. Többször beszélgettünk a tanfolyami napok alatt, amikor Annáért mentem és a műhelyében körülnézve megláttam két csodaszép, általa felújított bőröndöt. Ezek után kapva kaptam az alkalmon, és részt vettem Szilvi kreatív tanfolyamán Anna lányommal, ennek keretében az utolsó napot a bőrönd felújítással töltöttem, és sok hasznos tanácsot kaptam Szilvitől arra vonatkozóan, hogy milyen anyagokat használjak a bőrönd felújításához itthon.

És íme, honnan hová jutott a bőröndöm:

54 éves volt a bőrönd a felújításkor


Megkezdődött a munka...

És a díszítés is alakul...

A tanfolyami anyag egy fotóba sűrítve, rengeteg élménnyel - 2017

Itthon a folytatás: színesednek a motívumok

Textil nélkül nem tudtam elképzelni a bőröndöt sem...

Ezek a felhasznált textilek is újrahasznosított darabok

Kellett még egy kis csipke és némi bársonyszalag :)

És kész :)
Én nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, a kedvenc színeimmel dolgozhattam, és megtaláltam a "rongyos" szekrényemben a hozzáillő dekormaradékokat is. Nagyon érdekes tapasztalat volt ez a felújítás, az biztos, de maradok a foltvarrásnál még mindig :)
Szeretettel: Rita1 megjegyzés: