2017. július 22., szombat

Csodás napok, rengeteg élmény...

Sziasztok!

Sajnos úgy alakult, hogy idén nem jutottam el itthoni munkálataink miatt Acélosné Magdi faddi foltvarró táborába...

Azonban hogy-hogy nem, becsukódott egy ajtó és kinyílt egy másik, egy régi vágyam teljesült itt Baján....

Az egész azzal kezdődött, hogy Anna lányom kis barátnőjével részt vett Fülöp Szilvi jobb agyféltekés kezdő tanfolyamán, melyet nagyon élvezett 5 napon keresztül. Közben felfedeztem Szilvi facebook-os oldalán három csodaszép öreg bőröndöt újraöltöztetve....nos, nincsenek véletlenek!
Anyukám 50 éves bőröndjét őrizgetem már régóta, szerettem volna felújítani, felhívtam egy ismerőst, hátha ő vállalja, nem volt kézséges, aztán egy másikat, ő még nem foglalkozott öreg bőrönddel..... a neten meg csak rész infókkal találkoztam - szerencsére ez is így alakult.
Sokat ad a net, leírások, útmutató videók, stb. ...de az élményt nem tudja helyettesíteni, melyet az együtt töltött alkotó napokon lehet EGYÜTT megélni.

Erről szól most ez a bejegyzésem...

Három napot töltöttem Anna lányommal, Gréta tanítványommal, és még két lelkes foltvarró kolleginával - igaz, Ilon és Ibolya csak egy napot - Szilvinél, ahol a dekupázs, az antikolás, transzfer technika, patinázás és még további kreatív technikákkal foglalkoztunk. Gyakorlatilag új dologból csodás alkotás születik, az újrahasznosítás itt is szempont - így régiből új dolog születik.
Foltvarróként más szemszögből is kaptam itt tapasztalatot, sok minden átültethető a foltvarrásba is, mert ugye, textilesként gondolkodom alapvetően...

Íme néhány fotó, mik is készültek ezeken a napokon, sok mosoly, és tartalmas beszélgetés közepette:Dekupázs technikával készült sziveinkAnnáét és enyémet itthon csipkéztük, szalagoztukFordított technika....hm, megdolgoztunk vele, de élveztük!

Szárnyalás: vajon kié melyik?

Patináztunk is, itt sem készült két egyforma darab...

Egy kis öregítés, és a fototranszfer - új megvilágításba kerültek a tárgyaink ismét...

És végre a bőrőnd!!! "Grétafestékkel" dolgoztunk! :)


Izgalmasan alakul a díszítés...

ragasztva a minták...

tapétából csodaminta  lett....

Zárókép, de elszálltak ezek a napok!

De itt még nincs vége!

Szilvi tanácsaival tértem haza, a bőrönd befejezése rám vár, és nagyon izgalmas!

Ha elkészült, megmutatom, fontos részletek váratnak magukra: a csipkézett minták színre festése, a fémes részek befedése, a textilbélés csipkeszegéllyel, repesztőlakk legyen, ne legyen? szóval sok itt a kérdés....alig várom a végeredményt!!

Nagyon hálás vagyok Szilvinek a tanításért és mindazért a plusszért, mely a napok során szavakban - értelmi színvonalon elhangzott - az emberi oldalért és rálátásáért... lehet töltekezni belőle folyamatosan.
Üdvözlettel: ARita 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése