2016. május 30., hétfő

Munkás kötények készültek

Sziasztok!

Ritkábban van időm írni, sok a feladat és a kreatív munka - szerencsére, ha nem lenne, nyilván beledőlnék a felmosónyelembe (kardom nincs).

Szóval egyedi munkákat mindig öröm készíteni, persze relatív, mi az hogy egyedi.
De fontosnak tartom, hogy ügyeljek a részletekre és a kedves megrendelő elvárásaira, a többit rugalmasan kezelem.

Vásároltam már sok finomságot Timiéktől, akik a bajai ökoportát vezetik, Timinek köszönhetően tudtam meg azt is, mi az a kapafitnesz - sose késő tanulni...
Na, én azért maradok a varrógépemnél...

Timi kérése két kötény volt, melyre a vállalkozásuk nevét kérték, a folyamat a betűtípustól volt nagyon érdekes - és annak tűzési módjától.

Íme képekben a folyamat bizonyos része és egy kis tapasztalat:

Először is beállítottam a Bernina Aurora 440 QE típusú gépemet szabad gépi tűzésre (fogazat leengedése) és cikk-cakk öltésre a képen látható adatokkal.
Majd, amiről nincs kép, kiszabom az alapokat - újrahasznosítok 1 db farmernadrágot (szép állapotban) és a két zsebét, bevasalom a pántokat - piros, élénkzöld, fiús-lányos, és mindkettő a vállalkozás színeibe passzol.
Majd, betűnagyítás, fliesofixre rajzolás, vasalás, kivágás, ismételt vasalás következik, már az adott alapra és jöhet a szabad gépi applikálás.
Ehhez szeretem használni a cikk-cakkot, minden betűt kétszer megyek körbe a stabil rögzítés érdekében.
 Egyszer oldalt igazítom az adott betűt....
...majd picit elforgatom, így alakul ki a rusztikus-rendetlen öltéssor a betűk széle mentén. Persze nem árt ügyelni - és némi gyakorlatra is szükség van ahhoz, hogy a cikk-cakkok során az öltések ne nagyon csússzanak ki a betűformákból. A kicsúszások megváltoztatják a betű kinézetét és pontatlan varrás hatását keltik.
A férfi kötény felirata a vállalkozás betűtípusával

Timi köténye,  a zseben a csilipaprikák, a cég logója

A teljes férfi kötény


És jutalmul kaptam még két TaBAJAsco szószt is, és egy nagy ölelést, így öröm a munka! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése