2014. január 30., csütörtök

Szalad az idő!

... na igen, már több, mint egy hónapja nem jegyeztem be semmit erre  az oldalra, de persze ez nem jelenti, azt, hogy nem is hódoltam a kedvenc időtöltésemnek, a foltvarrásnak.

Persze nem csak foltmunkákkal foglalkoztam, voltak egyszerűbb varrnivalóim is, azokban is mindig megtalálom az örömforrást.
Most csak úgy vegyesen mutatom Nektek, mik készültek nálam mostanában.

Erika barátnőmnek még december elején volt a születésnapja. Ugyan már van egy újságos textillel díszített, maga készítette táskája, de tudom, mindig a feketét részesíti előnyben, ha táskáról van szó.
És azt is tudom, hogy szabadkezes tűzéssel díszített táskája sincs még. Ezért is leptem meg egy táskával, melyről már kiderült, hogy  a kedvence lett! :)

Egy kis színt mégis belevittem, a végtelenített cippzárakat kombinálva fekete-piros cippzárat varrtam bele a tetejébe...
 valamint a hátuljára.
Hozzá csattos tárcát is készítettem kicsit régebben, itt is az újságos textil a főszereplő.
Anikó kérésére készült pécsi barátnőjének ez a farmerkötény. A színeket Anikó választotta ki, ismerve barátnője ízlését.
Az alapanyag egy jó kis Mustang farmer egyik szára lett.

A másik szárából nem titkolt szándékom Anikónak készíteni szintén egy "hangulatos" kötényt, októberig még kifaggatom majd a kedvenc színeiről....azt hiszem 40-es szülinap alkalmából elnyűhetetlen ajándék! :)
Az applikálást most nem hagyományos módon készítettem. Felraktam  a Berninámra a kukacoló talpat, beállítottam a cikk-cakk öltést, persze leengedtem a fogazatot, és így "ugráltam" körbe a betűket. Az eredmény kissé "rendetlen", de illik a kötény könnyed, laza stílusához.
 Készült ajtódísz is, melyet Angelika kérésére kissé nagyobbra szabtam. A kért felirat végett szükség is volt erre.
A feliratot gyöngyhímzővel hímzem, törekszem rá, hogy szép, tanítós betűket formáljak.


Lenne még bemutatni valóm, de ehhez fotót kell még készítenem.
Hamarosan jövök!
Szép napokat Nektek!


2 megjegyzés:

  1. Én is szeretem ezt az újságos anyagot,fiatalos és mégis elegáns.
    Egyszer szeretném én is kipróbálni ezt a fazonú pénztárcát, csatom már van :)
    Jó varrogatást !!!

    VálaszTörlés
  2. Jó sok mindent varrtál, és mind nagyon szép.

    VálaszTörlés