2012. július 6., péntek

Mijáúúúúúúú!

Új macskák születése


Dórival, a tanítványommal haladunk a foltos úton, 7. alkalommal jöttünk tegnap össze. A varrógéppel ismertettem meg legelőször, megtanult befűzni, orsózni, orsót cserélni. Sokat varrtunk egyenesen, rajzolt vonalon, talpszélesen. No igen, ezek komoly feladatok ám! 
Közben persze fontos tudnivalókat jegyzetelt szorgalmasan a kis füzetébe, hisz a szó elszáll... és kíváncsian lapozgatta a patchwork kiadványokat. Így akadt meg Dóri szeme egy macskán a Lena's patchwork 2012/18. számában. Varrjuk meg! - mondta ő. Varrjuk meg! mondtam én :)

Ez  a cica nagyon jó volt arra, hogy több témakört is érintsünk, ami varrással kapcsolatos, ezért  Dóri közben ismét sokat jegyzetelt - a szabásminta készítésről, textilekről, vetexről, fliesofixről, hímzésről, kézi öltésekről, hímzőfonalakról, az applikálás folyamatáról. Szóval izgalmas órák voltak ezek.
Aztán eljött a nagy nap! A hímzett, bajszos cicát összevarrtuk és jöhetett a tömés. Ekkor Dóri már nagyon várta az eredményt, szélsebesen műtötte, transzplantálta, többször is újraélesztette  a macskáját (itt jegyezném meg, hogy édesapja állatorvos...) :), miközben szivacsot tuszkolt a testébe. Nagyon jól szórakoztunk, sokat nevettünk  és hát az eredmény magáért beszél! 

A macskatestvérek
    
Lazul a cica a fogason

5 megjegyzés: