2012. június 5., kedd

Kérés

Nagy varrásra készülünk, Guinness rekordkísérlet Baján

A 17. Bajai Halfőző Fesztivál és a Csodálatos Baja 2012 rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre 2012. július 12-én a Sugovica látványvarrás elnevezésű közösségi műhelymunka.

Rendezvényünk célja nemzetközi és hazai kulturális kapcsolataink, nemzeti identitásunk erősítése; a foltvarrás, mint közösségformáló erő népszerűsítése; figyelemfelkeltés, és egyben egy kellemes alkotói délután eltöltése, Guinness-rekord felállítása.

Az alkotói délután tárgya charm-quilt nemzeti zászlónk elkészítése lesz, melyet a bajai Polgármesteri Hivatal Türr termének díszítésére szánunk.
A lobogó összeállítását muzsikaszó mellett, partnerfoltkörökkel összefogásban tesszük, mely munkának paraméterei adottak voltak az egyedi rekordkísérlethez, 6 óra alatt készül el a 8nm-s lobogó.
Vendégünk lesz a pécsi, csantavéri, bonyhádi, mohácsi, szekszárdi, paksi, érsekcsanádi, kecskeméti foltkör képviselete.
Az 1000 db-ból álló charm-quilt elkészítését hosszas gyűjtőmunka előzi meg, ezúton kérünk Téged, amennyiben kis anyagdaraboddal részévé válnál a foltvarrós rekordkísérletnek, küldd el piros, fehér, zöld, 8,5×13,5 cm-es téglalapjaidat a Sugovica Foltkörünk vezetőjének címére:

Reiner Rita
6500 Baja
Kálvária u. 94.

Merjünk nagyot álmodni!
Hírekkel, érdekességekkel várunk Benneteket!
Köszönjük a segítségedet!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet!
    Mindegy, hogy milyen típusú az anyag?
    Nekem pl. pamutom lenne.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Liza,ha nem rugalmas, akkor jó, szívesen megnézem, ha behoznád az oviba, kereslek ez ügyben!

    VálaszTörlés